Een update tijdens de week

29 August 2019

Het is nu woensdagochtend. Halverwege de week. Het is dag vier van de opnamen. Vandaag staan er twee 'gesprekken' op het programma, los van de andere opnamen die horen bij het maken van een film. We zitten in een prachtig huis met een mooi zwembad in een ongelooflijk mooie omgeving. Alle ingrediënten voor een perfect vakantiegevoel zou je zeggen. Toch is dat niet hoe het voelt. Het maken van de documentaire staat centraal. De camera is nooit ver weg, en zo hoort het ook. Daar hebben we bewust voor gekozen toen we Ogenschijnlijk Zorgeloos aangingen. Voor ons alle vier een nieuwe ervaring, en alles wat we deze week doen staat in het teken ervan.

Afgelopen zaterdag reden we om 10 uur met een bijzonder gevoel weg uit Haarlem. Het was een combinatie van opwinding, verwachtingen en onzekerheid. Omdat het na alle voorbereidingen zo ver was. We gaan het echt doen en we rijden op weg naar het onbekende. Wat zou het ons brengen? Bijzonder ook omdat het ook echt gelukt is. Dat we daadwerkelijk de film gaan maken. Een wild idee dat ruim anderhalf jaar geleden ontstond is nu realiteit. Opwinding ook omdat we net een bijzonder ontbijt achter de rug hadden met de mensen die dicht bij ons staan. Het is echt ongelooflijk hoeveel mensen hebben bijgedragen, zowel in financiële als mentale zin. Daar hebben we het veel over gehad en maakt het voor ons extra bijzonder. Het ontbijt werd aangeboden door het restaurant (Brick) waar het begon en met de mensen daar die mede aan de wieg stonden: Nick en Rebel. Kortom, we zaten met een goed gevoel in de auto. Dat gevoel hebben we gehouden en is alleen nog maar versterkt. Want wat is het bijzonder om aan dit project mee te werken. Het resultaat is nog steeds ongrijpbaar, ook voor ons. Maar het vertrouwen in Jan-Willem en Bram is groot, met hart en ziel maken ze hier lange dagen om alle shots, gesprekken, een op eentjes (etc) op te nemen.

We houden jullie uiteraard op de hoogte over de volgende stappen in ons filmavontuur. En dan met name over de eerste voorstelling (en naar we hopen niet de enige). We zijn daarover in gesprek en zodra we een datum en plek hebben laten we dat uiteraard snel weten!